Primul eveniment Startup Grind de la Cluj din 2016 l-a adus in fata oamenilor pe Daniel Tamas, unul dintre cei trei co-fondatori (impreuna cu Tudor Rad si Paul Muresan) ai Idea Studios, companie care s-a spart in 3 acum un an daca imi aduc bine aminte. – Cand a ajuns la ClujHub, Daniel m-a recunoscut si m-a salutat politicos. Am sa scriu intr-un articol viitor cum ne-am intalnit noi pentru prima data. E o poveste funny. – Cu siguranta ati auzit si de Tudor in trecut. El a avut acum foarte multi ani unul dintre cele mai bune bloguri de SEO din Romania (tudi.ro) si a aparut in presa datorita masinilor sale (McLaren, Ferrari etc).

Evenimenul a fost “meh”. Prea multa vorbarie in jurul copilariei lui Daniel si prea putine informatii despre business. Era interesant sa aflam cum era la inceput cand faceau primele jocuri, daca sunt adevarate zvonurile despre suspendarea contului lor de AdSense dar si despre venituri avand in vedere ca Flash-ul e cu un picior in groapa. In cele 50 de minute de discutii am ramas cu putine chestii valoroase:

Primul lucru interesant pe care l-a spus Daniel a venit dupa vreo 15 minute si a fost legat de modul in care au pornit ei de la “facut websituri” la jocuri. Pare funny…

In 2008 am primit un sfatย anonim prin care cineva ne-a spus sa facem jocuri.

O problema importanta pe care antreprenorii romani nu o iau in calcul este locul unde ne aflam. Daniel a mentionat acest lucru ca fiind o problema foarte mare. Suntem in Cluj, oras care nu este un Silicon Valley al Europei de Est.

Nu uitati unde suntem. Fizic. In Romania.

Un alt lucru interesant despre care a vorbit Daniel Tamas este “entrpreneur porn“. Feriti-va de el, nu ajuta deloc.

Cam atat.

Share: