Hackerul Giraffe intervine in razboiul PewDiePie vs T-Series

Pentru cei care nu stiti, hacker-ul Giraffe a reusit intr-un mod foarte simplu sa hack-uiasca 50.000 de imprimante din toata lumea printand un mesaj pro PewDiePie si ajutandu-l pe acesta sa ramana in fata celor de la T-Series. “Razboiul” dintre Pew si T-Series dureaza de cateva luni. Acestea se lupta pentru locul 1 in topul canalelor cu cei mai multi abonati din lume pe Youtube.

Cum s-a intamplat totul dupa spusele hacker-ului Giraffe:

  • Eram plictisit dupa ce m-am jucat Destiny 2 timp de 4 ore fara oprire si m-am decis sa hack-uiesc ceva. Ma gandeam la niste protocoale vulnerabile asa ca am intrat pe Shodan.io.
  • In timp ce ma jucam pe Shodan mi-a venit in minte ideea de a ataca imprimantele din toata lumea. Dupa ce m-am documentat putin despre protocoalele de printing (IPP, LPD, JetDirect) am inceput sa caut acele porturi online.
  • Nu mi-a venit sa cred cand am vazut ca sunt 800.000 de rezultate. Am ramas blocat. Pe urma am luat o lista cu primele 50.000 de imprimante care erau legate la Internet si care mergeau pe portul 9100.
  • Ce sa printez pe ele? Apoi mi-am dat seama ca cel mai bun mesaj ar fi cel prin care sa il ajut pe PewDiePie. Am deschis un editor de text si am scris urmatorul mesaj.
  • Apoi aveam nevoie de un tool care sa ma lase sa printez folosind acel port asa ca am gasit PRET care are niste functionalitati infricosatoare si poate chiar strica imprimantele.
  • Am scris apoi urmatorul script: #!/bin/bashwhile read -r line; do ip=”$line” torify ./PRET/pret.py $ip pjl -q -i ./commands.txtdone < “./potential_bros.txt”
  • Am uploadat scriptul pe serverul meu, am deschis o noua sesiune tmux si am pornit rularea lui. M-am intors seara la PC si cand am vazut primele persoane hack-uite m-am simtit foarte bine 😀
  • Explicatia originala aici.

PS: Daca esti pasionat de hacking vezi si acest articol in care explic cum poti face niste hackuri pe routere. De asemenea poti si sa cumperi acel device care te ajuta in exploatarea vulnerabilitatii.

Radu Popescu

https://RaduPopescu.ro

Fondatorul comunitatii VlogDeIT. IT-ist generalist pasionat de zona de marketing/business. Ajut tinerii sa inteleaga domeniul IT din Romania si sa se angajeze mai usor.

Related post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *