Care este avantajul unui Workstation?

Probabil ca ati observat deja faptul ca exista sisteme desktop Office, pentru Gaming si de tip Workstation. In cazul sistemelor desktop office, vorbim despre niste calculatoare cu o performanta mai slaba, ele fiind folosite in special pentru a duce la bun sfarsit sarcini elementare. Sunt capabile sa ruleze softuri de gestiune, sa trimita e-mailuri, fiind folosite si pentru a naviga pe internet.

Sistemele pentru gaming pornesc de la 2500 de lei si pot ajunge pana la 15.000 de lei. Ele pot fi folosite chiar si pe trei monitoare daca doriti acest lucru. Un workstation este o statie de lucru, acesta fiind cea mai puternica versiune de calculator pe care o puteti avea. El are procesoare profesioniste precum Intel Xeon si placi NVIDIA Quadro, alaturi de memorie RAM ECC. Unul dintre cei mai cunoscuti producatori ai acestor tipuri de calculatoare este HP (Hewlett Packard).

Inainte de a va cumpara un hp workstation, trebuie sa va ganditi daca aveti nevoie de acesta. Trebuie sa stiti ca el este cel mai util in cazul persoanelor care se ocupa de editare foto-video. Atunci cand sunteti un profesionist, trebuie sa aveti la dispozitie cele mai bune programe pentru ca munca voastra sa fie una de calitate. Mai multa putere inseamna automat o procesare mai rapida, dar si o stabilitate mare. Trebuie sa aveti un calculator care sa nu se blocheze in momentul in care editati de exemplu un videoclip in 4K.

Un workstation cat mai bun este ideal pentru cei care filmeaza la nunti, astfel incat sa li se editeze cu succes clipurile. De asemenea, un astfel de workstation este util si pentru cei care se ocupa de vlog pe YouTube pentru ca in ziua de azi vlogging-ul a inceput sa devina un job full time. Pe langa o camera video profesionala veti mai avea nevoie si de o unealta pentru a edita corespunzator clipurile pe care le faceti.

Un workstation ofera o multime de avantaje, in primul rand, dupa cum am spus, puterea sa mare este un lucru important si principalul motiv pentru care multe persoane il aleg. Multe dintre aceste statii de lucru vin echipate cu procesoare Xeon, aceste procesoare fiind utile in multitasking dar si in editarea video sau foto. Stabilitatea este un alt motiv pentru care puteti alege un workstation pentru ca procesorul Xeon va avea mai multe core-uri, dar si o memorie ram care va face fata activitatilor pe care le desfasurati. Un workstation va fi asadar o alegere pe care o puteti avea in vedere.

Radu Popescu

https://RaduPopescu.ro

Fondatorul comunitatii VlogDeIT. IT-ist generalist pasionat de zona de marketing/business. Ajut tinerii sa inteleaga domeniul IT din Romania si sa se angajeze mai usor.

Related post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *