Ce este Earth2? E un SCAM?

Earth2 este o copie digitala a lumii in care traim. In Earth2 poti cumpara pamant, la fel ca in realitate. Lumea virtuala din aceasta aplicatie copiaza 1:1 planeta noastra. Astfel tu poti cumpara sectiuni de pamant (10 x 10 metrii) oriunde in lume. Fiind intr-o etapa incipienta, aceste sectiuni sunt destul de ieftine si incet-incet incep sa creasca in valoare. In momentul in care scriu acest articol 100m patrati (adica 1 sectiune) costa $1.26 langa Turnul Eiffel, $0.39 in zona centrala a Clujului sau $15.92 langa Central Park. Asa putin-putin, proiectul parca seamana cu Million Dollar Page.

E SCAM?

Daca vrei raspunsul scurt… CRED CA DA. Raspunsul mai lung si detaliile le gasesti in video-ul de mai jos. Dar in principiu, sunt prea multe lucruri care nu par ok la proiect pentru a fi ceva real. In al doilea rand, chiar daca ar fi ceva real, sunt sanse extrem de mari sa nu reuseasca sa devina ceva viral. 

Etapele proiectului Earth2

In prima etapa (curenta) oricine poate cumpara sau vinde pamant. Preturile cresc in unele zone chiar si cu 1000%+, deci se pot face niste bani (cel putin teoretic). In etapa a doua care e planificata pentru primavara lui 2021 se vor adauga resurse. Adica daca ai cumparat niste pamana in zona campurilor de petrol din SUA, o sa ai acces si la acele resurse si eventual poti sa le valorifici sau sa vinzi acel pamant care va costa mai mult. Asta in teorie pentru ca nu exista informatii exact despre resurse momentan. Etapa a 3-a se numeste “Terrain” si inca nu exista prea multe detalii despre ea.

Echipa din spatele proiectului

Acest lucru e cel mai important pentru mine. Daca nu exista o echipa reala, cu nume si poze, pare un mare scam din start. Am vazut cine sunt oamenii din spate si cred ca e nevoie sa fim precauti. Prea putine detalii despre ei sunt pe Internet. Nu stiu daca ei chiar exista sau nu. Pentru asta, au o bila neagra.

Cum poti sa faci bani in Earth2

Avand in vedere ca pare a fi un SCAM, te sfatuiesc sa fii precaut si sa nu bagi bani in Earth2. Sau mai bine spus sa nu bagi multi bani sau sume pe care nu esti dispus sa le pierzi. Eu am “aruncat” cativa dolari cumparand pamant in cateva zone. Daca preturile vor ajunge in viitor macar la 10-20% din pretul pamantului real, o sa fie ca si cum as fi cumparat Bitcoin de 100 de lei prin 2010 cand pretul era de $0.08. Daca se dovedeste ca e un mare scam… am pierdut o suma rezonabila. Deci nu baga mai mult de 1-2 dolari in Earth2 si asta doar daca vrei neaparat sa intri si tu in acest joc.

Bun, sa ne intoarcem la metodele prin care poti sa faci bani in cazul in care cumperi pamant. Prima metoda e cea care exista si in realitate, adica aprecierea. Daca ai cumparat acum 10 sectiuni dintr-o plaja din Tailanda cu $10 si peste 1 an nu mai exista deloc plaje libere in Tailanda, poate cineva e dispus sa iti cumpere bucatica ta cu $100. Asa tocmai ai avut o crestere de 1000%.

Poti castiga bani din taxe. Daca vei cumpara pamant intr-o tara mare, esti eligibil sa primesti o parte din banii cu care alti useri cumpara pamant in acea tara. Sunt sume mici de ordinul centilor dar in teorie pot creste. M-am documentat putin pe reddit si sunt unele persoane care au ajuns la sume de $2-$5 pe zi, castigate din acele taxe. Investitiile lor pana in acel moment fiind de $750 – $2000. Din nou, nu recomand sa arunci cu asemenea sume in Earth2.

Alte metode prin care poti castiga banii sunt resursele (disponibile mai tarziu), din reclamele pe care unele companii le vor putea face pe pamantul tau si din refferals.

Sa vedem in 6-12 luni ce o sa se intample. E SCAM sau nu?

UPDATE: Dupa 1 saptamana, per total, valoarea proprietatilor mele s-a apreciat cu 120%. Unele au crescut chiar si cu 337%, iar altele  cu doar 54%. Am pus 2 dintre ele la vanzare, sub pretul pietei, dar nu le-a cumparat nimeni pana acum. 

Radu Popescu

https://RaduPopescu.ro

Fondatorul comunitatii VlogDeIT. IT-ist generalist pasionat de zona de marketing/business. Ajut tinerii sa inteleaga domeniul IT din Romania si sa se angajeze mai usor.

Related post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *