Apple watch 7 vs Samsung galaxy watch 4

Cei care lucreaza in IT tind sa fie in pas cu tehnologia si cu gadgeturile nou aparute. Cu totii stim duelul ce a luat nastere de cativa ani intre produsele Apple si Samsung, iar in cele ce urmeaza vreau sa fac o mica comparatie intre ultimele lor smartwatch-uri lansate. Adica intre Apple Watch 7 si Samsung Galaxy Watch 4.

Acestea sunt doua din cele mai bune ceasuri smart care pot fi cumparate in momentul de fata. Desi functionalitatile nu difera cu mult de la un ceas la altul, caci in mare parte poti face cam acelasi lucru, pretul este totusi diferit. Apple Watch 7 are un pret mai ridicat, asa cum ne-au invatat cei de la Apple cu produsele lor, insa este si justificat acest pret? Difera cu adevarat cele doua produse sau doar brandul face diferenta de pret?

Durata de viata a bateriei

Apple watch 7 are o durata de viata a bateriei de 18 ore. Un avantaj ar fi incarcarea rapida de 8 minute care iti permite sa iti analizeze 8 ore de somn

La Galaxy watch 4 pe de alta parte, producatorul spune ca bateria tine 40 de ore in conditii normale de utilizare. Nu tine chiar 40, dar 30 de ore tine fara probleme. Astfel, putem spune ca ceasul smart de la Samsung iese invingator aici.

Designul si aspectul general

Aspectul la Apple Watch 7 se mentine asemanator cu al modelelor precedente. In plus ar fi ecranul mai mare si mai rotunjit. Faptul ca are ecranul mai mare il face sa fie mai masculin, devenind un ceas in adevaratul sens al cuvantului, nu doar un gadget modern.

Samsung Galaxy Watch 4 vine in 2 variante de design. Versiunea clasica si luxoasa specifica modelului anterior Galaxy WAtch 3. Si a doua varianta de design este versiunea sport sau mai degraba copilareasca.

Caracteristici si specificatii

Apple watch 7 vine cu sistemul de operare watchOS8 care ne ofera mai multe optiuni pentru scrierea mesajelor, iar faptul ca are un ecran asa mare, tastatura este cu adevarat vizibila pe ecranul ceasului. Acest model are in plus fata de Watch 6 o certificare IP6X, care il protejeaza de particulele de praf. In rest, a ramas cam la fel cu modelul anterior.

Galaxy Watch 4 in schimb devine un adevarat smartwatch, venind in plus cu o mai buna monitorizare a somnului, un meniu schimbat fata de modelul precedent si niste optiuni in plus care masoara activitatea organismului.

Care este cel mai bun smartwatch? Apple Watch 7 say Galaxy Watch 4?

Eu nu am un raspuns clar si nici nu incerc sa sugerez un model in defavoarea altuia. Asta deoarece din punctul meu de vedere sunt 2 ceasuri diferite ca aspect, dar care per total fac acelasi lucru. Iar decizia de mai bun sau mai rau sta in ce s-a format in capul tau de-a lungul anilor referitor la brandurile respective. Un utilizator Apple nu va accepta ca Samsung e mai bun. Si nici viceversa.

Apple vine cu un aspect mai luxuriant, sa zic asa. Samsung in schimb vine cu mai multe functii si un design preferat de cei neconformisti. Cel mai bun smartwatch este acela care ti se potriveste tie si pe care ti-l permiti! 🙂

Radu Popescu

https://RaduPopescu.ro

Fondatorul comunitatii VlogDeIT. IT-ist generalist pasionat de zona de marketing/business. Ajut tinerii sa inteleaga domeniul IT din Romania si sa se angajeze mai usor.

Related post