Ce fonturi folosesc cele mai vizitate situri din Romania?

Hai sa vedem ce fonturi folosesc cele mai vizitate situri din Romania conform SATI.

Inainte sa trecem la topul nostru va trebui sa discutam cateva tehnicalitati. Titlul articolului nu este chiar corect, aici vorbim de typefaces nu despre fonturi. Un typeface e o serie de reguli de design aplicate unor litere sau caractere. De exemplu Arial este un typeface, iar Arial Black sau Arial Narrow este un font.

Pe langa acest aspect e nevoie sa discutam si despre serifs. Aceste elemente reprezinta niste liniute atasate capetelor caracterelor. De exemplu aici avem litera 𝚻 cu serif si aici avem T fara serif (sans serif). Observi, acele liniute verticale de la capatul liniilor?

Font folosit de Digi24.ro

Cel mai vizitat website din Romania (conform SATI) foloseste typeface-ul Source Sans Pro. Este un font de tip Sans Serif al caruit design a fost facut de Paul D. Hunt.

Font folosit de OLX.ro

Pe locul doi in acest top al vizitatorilor avem un site de anunturi. OLX foloseste Geomanist. Fontul a fost creat de atipo, o agentie independenta de design din Spania. Este un font Sans Serif potrivit pentru aproape orice.

Font folosit de Playtech.ro

Acesta este cel mai popular si vizitat wesbite de stiri despre tehnologie din Romania. Situl foloseste typeface-ul Raleway creat de Matt McInerney, Pablo Impallari si Rodrigo Fuenzalida. Acest font este unul Sans Serif, elegant si potrivit pentru display.

Font folosit de Adevarul.ro

Unul dintre cele mai populare situri de stiri din Romania foloseste un typeface Serif (primul din lista noastra). Acesta este Georgia, creat in 1993 de catre Matthew Carter si apoi ajustat pentru Microsoft de Tom Rickner. Este un typeface mai elegant si foarte lizibil.

Font folosit de Libertatea.ro

Probabil ai auzit de Libertatea si trebuie sa iti spun ca nu mai e aceasi publicatie de acum 10 ani. Intre timp, Libertatea s-a rebranduit si a schumbat usor politica editoriala. Acest website foloseste Signika creat de Anna Giedryś si este un typeface Sans Serif.

Radu Popescu

https://RaduPopescu.ro

Fondatorul comunitatii VlogDeIT. IT-ist generalist pasionat de zona de marketing/business. Ajut tinerii sa inteleaga domeniul IT din Romania si sa se angajeze mai usor.

Related post