Cea mai buna facultate de informatica din Cluj

Facultatea de matematica si informatica (UBB Cluj)

Aceasta facultate din cadrul Universitatii Babes Bolyai este in topul alegerilor cand vine vorba de informatica. UBB este prezenta ani la rand pe locul 1 in topurile celor mai bune universitati din Romania asa ca nu poti sa gresesti mergand la facultatile din cadrul sau. Daca iti doresti o facultate similara dar la Bucuresti iti recomand UniBuc.

Admitere

Pentru admitere se ia in considerare nota de la proba scrisa din matematica sau informatica. Proba dureaza maximum 3 ore si este de tip grila cu cel putin 1 raspuns corect si 1 raspuns incorect pe fiecare intrebare. Tematica de pregatire se gaseste aici. Candidatii care au ocupat locurile 1-3 sau mentiune la faza nationala a olimpiadei de Matematica, Astronomie si Astrofizica, Informatica sau Tehnologia Informatiei (Sectiunea C#) sunt admisi automat.

Criteriile de departajare sunt nota de la bacalaureat pentru disciplina Matematica sau Informatica, media de la bacalaureat sau media anilor de liceu de la Matematica sau Informatica.

Taxe

Pentru studentii care nu au prins un loc la buget voi lista mai jos taxele anuale. Aceste taxe se platesc in 4 rate. Pana la confirmarea locului se plateste 25% si apoi in Decembrie, Martie si Mai alte 25%. Taxele sunt putin mai mici decat cele de la Universitatea Bucuresti

  • Informatica (cu frecventa) – 4000 lei / an
  • Matematica – Informatica (cu frecventa) – 3600 lei / an

Pentru nivelul de master taxele sunt de 4000 lei / an.

Programa educationala nivel licenta

Specializarile pentru care poti opta sunt Informatica si Matematica-Informatica.

Pentru specializare Informatica (3 ani) cursurile vor fi urmatoarele (lista completa):

  1. In primul an vei avea mai multe cursuri de matematica (Algebra, Analiza Matematica, Geometrie) dar si cursuri de informatica (Structuri de Date, Sisteme dinamice sau Programare OOP).
  2. In anul 2 vei avea mai putine cursuri de matematica (Statistica si Probabilitati) si mai multe de informatica (Inteligenta Artificiala, Programare Web Sisteme de Gestiune a Bazelor de Date)
  3. Anul 3 e putin mai lejer pentru a-ti permite sa pregatesti lucrarea de licenta. In acest an vei avea unele cursuri obligatorii (Programare Paralela sau Programare Mobile) si multe optionale din care trebuie sa alegi tu.

Pentru specializare Matematica – Informatica (3 ani) cursurile vor fi urmatoarele (lista completa) :

  1. In primul an vei avea mai multe cursuri de matematica (Algebra si Geometrie sau Analiza Matematica), dar si cursuri de informatica (Algoritmi, Structuri de Date sau OOP).
  2. In anul 2 vei avea cursuri de matematica (Ecuatii Diferentiale si Analiza Matematica) si cateva de informatica (Sisteme de Operare sau Baze de Date).
  3. Anul 3 e putin mai lejer pentru a-ti permite sa pregatesti lucrarea de licenta. In acest an vei avea unele cursuri obligatorii (Ecuatii Diferentiale, Statistica sau Teoria Probabilitatilor) si multe optionale din care trebuie sa alegi tu.
Iti doresti un job/internship in Testare Software? Porneste pregatirea de aici.

Pareri ale fostilor studenti

Ionel O – O unitate de invatamant superior unica din Romania cu profesori minunati, profesionisti adevarati, aproape de studenti si de nevoile lor. Ceva unic pentru mine. Respectul meu pentru acesti oameni si pentru meseria pe care o practica.

Cosmin M – Pentru mine a fost un privilegiu faptul ca 5 ani, am avut ca profesori, oameni deosebiti.

Vezi care este topul celor mai bune facultati de informatica din Romania.

Radu Popescu

https://RaduPopescu.ro

Fondatorul comunitatii VlogDeIT. IT-ist generalist pasionat de zona de marketing/business. Ajut tinerii sa inteleaga domeniul IT din Romania si sa se angajeze mai usor.

Related post