Cum sa ai mariri salariale mai mari?

In general in industria IT din Romania maririle salariale sunt anuale si se regasesc in intervalul 3-7-10%. Asta inseamna aproximativ 300-800 lei in medie pornind de la salariul mediu in IT care este de aproximativ 8000 lei in 2021. Ce faci daca totusi te gandesti la niste mariri salariale mai consistente care sa fie intre 30-90%? As putea sa iti dau cateva idei.

Schimbarea jobului

Cea mai buna metoda de a avea o marire de salariu consistenta este schimbarea jobului. O tehnica folosita de multi IT-isti este schimbarea jobului la 2-3 ani. Practica e folosita in general de persoanele aflate in prima parte a carierei, care vor sa ajunga la un venit consistent intr-un mod mai rapid decat mergand pas cu pas in aceasi companie. Datorita cererii foarte mari de forta de munca, IT-istii cu niste experienta pot fi “furati” de companii competitoare primind si niste bani extra.

Comunicarea

Daca prima metoda e simpla si relativ usoara, a doua metoda necesita niste skill-uri de comunicare bune. Comunicarea unor probleme/solutii/nemultumiri intr-un mod in care arati ca iti dai interesul si iti pasa de proiecte/colegi/companie te poate pune intr-o lumina buna si astfel poti sa ai parte de niste mariri salariale consistente. Ai grija ce raspunzi la intrebarile in care ti se cer sume sau procente. De cele mai multe ori angajatii au tendinta sa se sub-evalueze. O tactica buna ar sa lasi angajatorul sa vina cu un numar si o sa fii surprins de acesta.

Urmareste si varianta video pentru mai multe detalii.

Radu Popescu

https://RaduPopescu.ro

Fondatorul comunitatii VlogDeIT. IT-ist generalist pasionat de zona de marketing/business. Ajut tinerii sa inteleaga domeniul IT din Romania si sa se angajeze mai usor.

Related post