Cursuri de programare sau testare pentru mamici?

Foarte multe mamici aflate in Concediul de Crestere a Copilului (CCC) se gandesc sa inceapa un curs de programare, de testare software sau orice curs IT. Exista multe companii care targeteaza proaspetele mamici in acest sens. Totusi eu iti recomand sa ai grija la aceste iluzii care se vand online (uneori la preturi cu mult peste media pietei – atentie la bisnitari). Hai sa vedem de ce:

  • In prima parta a concediului e nevoie sa iti revi dupa nastere (fizic si psihic) deci nu poti face prea multe lucruri legate de pregatire.
  • Apoi e nevoie sa ai cea mai mare grija de copil pentru ca atunci e cel mai fragil si are cea mai mare nevoie de tine.
  • Primele luni sunt pe “survival mode” de obicei. E greu sa treci peste oboseala si sa te poti concetra pe lucruri tehnice, lectii si teme.
  • Cand devine mai mobil copilul (dupa 6 luni) se mai adauga inca un nivel de complexitate. Practic e nevoie sa fii cu ochii pe el pentru a nu se accidenta.
  • De la varsta de 8-12-16 luni se poate incepe cresa. Din pacate in primul an de cresa copilul se imbolnaveste cel mai des. Practic va sta mai mult timp acasa decat la cresa.
  • In primii ani de viata vrei sa ii dai o baza cat mai buna copilului deci o sa vrei sa petreci cat mai mult timp cu el.
  • Nu ajunge sa te pregatesti seara, cate 1 ora cand esti “varza” de obosita si nu te poti concentra.
  • Pot sa apara pauze random care te dau inapoi si practic trebuie sa o iei de la inceput uneori.

Ce poti sa faci?

E simplu, seteaza-ti corect asteptarile si daca vrei sa inveti ceva porneste de la niste cursuri free (sau care costa sub cateva sute de lei) pe care le gasesti online. In acest mod, daca nu reusesti sa te pregatesti, cheltuielile tale nu vor fi de sute sau mii de euro (si poate o sa scapi si de unele procese in instanta).

Radu Popescu

https://RaduPopescu.ro

Fondatorul comunitatii VlogDeIT. IT-ist generalist pasionat de zona de marketing/business. Ajut tinerii sa inteleaga domeniul IT din Romania si sa se angajeze mai usor.

Related post