Cy contains – mult mai puternic decat crezi

Cypress este un framework modern și puternic pentru testarea aplicațiilor web. Una dintre cele mai utile metode oferite de Cypress este cy.contains, care ne permite să căutăm și să verificăm conținutul în mod eficient în cadrul aplicațiilor noastre. În acest articol, vom explora această metodă minunată și vă vom oferi exemple de cod distractiv și captivante pentru a vă ajuta să înțelegeți mai bine cum să o utilizați.

Verificarea unui text simplu:

Un exemplu clasic de utilizare a cy.contains este căutarea unui text simplu într-un element specific de pe pagină. Să presupunem că avem un buton cu textul “Click aici pentru a începe!”. Pentru a testa dacă acest buton există și conține textul dorit, putem folosi cy.contains(“Click aici pentru a începe!”):

it('Verifică dacă butonul de începere există', () => {
 cy.contains('Click aici pentru a începe!')
})

Căutarea în mai multe elemente

Acum să ne imaginăm că avem o listă de elemente și dorim să verificăm dacă textul “Articol nou” apare în oricare dintre acestea. Cu cy.contains, putem face acest lucru într-un mod elegant și eficient:

it('Verifică dacă apare "Articol nou" în lista de elemente', () => {
 cy.get('.lista-elemente').contains('Articol nou')
})

Căutarea bazată pe selecții avansate

Cypress ne oferă posibilitatea de a face selecții complexe folosind diverse selectori CSS. Cu cy.contains, putem combina aceste selecții avansate pentru a găsi conținutul dorit în elementele specifice. Hai să aruncăm o privire la un exemplu:

it('Verifică dacă "Detalii" este afișat în primul element din lista', () => {
 cy.get('.lista-elemente')
  .contains('Articol nou')
  .parent()
  .find('.element')
  .first()
  .contains('Detalii')
})

Căutarea cu expresii regulate

Să presupunem că avem un scenariu în care dorim să căutăm un text, dar nu suntem siguri de formatarea exactă a acestuia. În astfel de cazuri, putem folosi expresii regulate împreună cu cy.contains pentru a realiza o căutare mai flexibilă:

it('Verifică dacă un text se potrivește cu o expresie regulată', () => {
 cy.contains(/^Articol [0-9]+$/)
})

Metoda cy.contains din Cypress este un instrument puternic pentru testarea conținutului în aplicațiile web. Prin utilizarea sa, poți verifica rapid și ușor dacă un text este prezent în aplicația ta și, de asemenea, ai opțiunea de a căuta într-un element specific sau într-un grup de elemente. Am prezentat câteva exemple de cod distractive pentru a ilustra

Related post