De ce jobul de QA (Software Tester) este atat de popular si cautat?

In ultimii ani jobul de QA (Software Tester) a devenit tot mai popular si in Romania. Hai sa vedem in continuare de ce este un job pe care multe persoane si-l doresc.

1. Este necesar intr-o echipa de dezvoltare. Orice echipa de dezvoltare dintr-o companie software are nevoie in componenta sa de unul sau mai multi QA. Calitatea produselor soft depinde de partea de testare, iar acest lucru face din jobul de QA unul foarte cautat.

2. Este bine platit. Jobul de QA este platit cu niste sume apropiate de cele ale programatorilor (vezi aici salariile din IT cu cifre). Un Software Tester aflat la primul job poate avea un salariu net de peste 3000 lei la care se adauga diferite beneficii care pot aduce un plus de peste 15%.

3. Are perspective bune de avansare. Din pozitia de QA poti migra destul de usor spre alte pozitii precum cea de Business Analyst, Project Manager sau chiar Programator daca ai experienta pe partea de automation. In general, un QA are o privire de ansamblu asupra unui proiect deci primele doua roluri enumerate mai sus i se potrivesc intr-o masura mai mare decat unui programator.


Daca vrei si tu sa te pregatesti pentru un job de QA alaturi de o persoana cu peste 15 ani de experienta in testare si dezvoltare software completeaza acest formular.


Radu Popescu

https://RaduPopescu.ro

Fondatorul comunitatii VlogDeIT. IT-ist generalist pasionat de zona de marketing/business. Ajut tinerii sa inteleaga domeniul IT din Romania si sa se angajeze mai usor.

Related post