Sfaturi pentru studentii boboci

1.Mergi la facultate in prima zi
E bine sa fii acolo in prima zi ca sa te pui la curent cu ce se intampla intr-o facultate. De asemenea e mai usor sa iti faci prieteni sau sa cunosti oameni la inceput cand toti sunt noi decat dupa 1-2 luni cand se formeaza deja unele grupuri. Experienta primei zile de facultate e un moment unic in viata ta, profita de ea.

2.Alatura-te grupurilor online
Fiecare grupa sau an are cate un grup privat de discutii. Fie ca este pe email, facebook sau slack ar trebui sa te asiguri ca faci parte din el. In acest mod vei fi la curent cu toate temele, orarul sau discutiile pe care le au colegii tai.

3.Pune-te la punct cu mersul lucrurilor
Daca esti deja pe grupurile online acest sfat e pe jumatate aplicat. Alatura-te discutiilor sau pune intrebari despre modul in care se desfasoara cursurile, ce profesorii sunt naspa si ce proiecte trebuie neaparat facute in anul curent. Asigura-te ca sti tot ce trebuie din timp ca sa nu ai probleme mai tarziu.

4.Laptop-ul
Cu sigurata ai nevoie de un laptop. Fie ca o sa il folosesti numai pentru Office, Internet si mici proiecte asigura-te ca laptop-ul e potrivit pentru ce ai tu nevoie si ca bateria tine destul astfel incat sa nu te lase in mijlocul unui curs la care iei notite. Daca esti la o facultate care are legatura cu informatica ti-am recomandat aici cateva laptop-uri bune care au preturi de la 2500 pana la 6000 de lei.

5.Ocupa-te de amenajarea camerei
Fie ca vei locui in chirie sau in camin e nevoie sa faci „refresh” in camera. Poate e nevoie sa zugravesti, sa repari mobilierul, sa cumperi o saltea noua sau sa inlocuiesti frigiderul. Ocupa-te de toate aceste lucruri cat mai repede pentru a nu te aglomera mai tarziu. Ia-ti si cativa prieteni care sa te ajute sau familia.

6.Deschide-te spre oameni si evenimente
Profita de faptul ca esti intr-un oras mare unde se desfasoara multe venimente si unde vin oamenii din toate partile tarii. Experienta studentiei este unica si cu siguranta iti vei face si prieteni pe viata in aceasta perioada. 

7.Internship la vara
La finalul anului de studiu, adica prin mai-iunie cauta un internship. In acest mod impusti mai multi iepuri de-o data. Acmulezi niste experienta practica, poate castigi niste bani si cunosti oameni noi care te vor putea ajuta in viitoarea ta cariera.

Lasă un răspuns