1 milion $ pentru 0-day exploit in Tor

Compania americana Zerodium, care are ca obiect de activitate cumpararea de exploituri zero-day a anuntat recent sa ofera 1 milion de dolari pentru o serie de exploituri ale browserului TOR (varianta Tails Linux si  Windows).

Inainte de a face acest anunt compania a mai avut o recompensa record de 500.000$ pentru exploituri in aplicatiile de messaging precum WhatsApp, Signal, Facebook Messenger, iMessage, Telegram.

Pentru cei care nu stiu Tor este un browser care asigura anonimitatea si a fost creat initial de marina americana pentru a fi folosit in comunicatiile guvernamentale ce implica informatii sensibile sau secrete. In prezent acest browser este utilizat si de catre cei care vor sa acceseze Dark Web.

Vulnerabilitatile de tip zero-day presupun gasirea unor probleme majore si exploatarea lor inainte ca producatorul softwareului sa stie de problema.

Daca te simti norocos si ai cunostinte solide poti incerca sa le iei banii celor de la Zerodium. Si ca sa te ajut am lasat cateva resurse utile.

Radu Popescu

https://RaduPopescu.ro

Fondatorul comunitatii VlogDeIT. IT-ist generalist pasionat de zona de marketing/business. Ajut tinerii sa inteleaga domeniul IT din Romania si sa se angajeze mai usor.

Related post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *