5 motive ca sa incepi o cariera in QA in 2023

Cariera in QA poate fi o alegere buna datorita oportunitatilor de crestere profesionala, stabilitatii financiare, varietatii, oportunitatilor de a face diferenta si oportunitatilor de a lucra de oriunde. In calitate de specialist QA, vei avea ocazia sa lucrezi cu o gama larga de proiecte si tehnologii, sa colaborezi cu oameni din diferite departamente si echipe, sa contribui la calitatea produselor si serviciilor oferite de companie si sa ai flexibilitatea de a lucra de oriunde. Acest lucru poate fi un avantaj mare pentru cei care apreciaza oportunitatile de crestere profesionala, stabilitatea financiara si flexibilitatea.

πŸ‘‰ Invata testarea software manuala si automata pentru un viitor job in IT. πŸ‘ˆ

Oportunitati de crestere profesionala

Cariera in QA poate oferi oportunitati de crestere profesionala prin formarea continua si prin abilitatea de a lucra cu o gama larga de proiecte si tehnologii. Pornind din pozitia de QA poti ajunge in cativa ani in pozitii de management.

Stabilitate financiara

In general, cariera in QA poate oferi stabilitate financiara prin salarii competitive si beneficii. Salariile in IT sunt foarte bune (peste medie) asa ca un job in IT iti poate asigura un viitor mai confortabil.

Varietate

Cariera in QA poate oferi varietate prin lucrul cu o gama larga de proiecte si tehnologii, precum si prin colaborarea cu oameni din diferite departamente si echipe. Echipele distribuite in toata lumea te fac sa iti largesti orizonturile si sa inveti mereu lucruri noi.

Oportunitati de a face diferenta

Lucrand in QA, ai ocazia de a face o diferenta in calitatea produselor si serviciilor oferite de companie, contribuind astfel la satisfactia clientilor si la succesul afacerii.

Oportunitati de a lucra de oriunde

Multe companii ofera oportunitati de lucru la distanta sau de a lucra de oriunde, ceea ce poate fi o avantaj mare pentru cei care apreciaza flexibilitatea si libertatea de a lucra de oriunde.

Concluzii

In era digitala in care traim, produsele software sunt tot mai importante si prezente in viata noastra de zi cu zi, astfel incat este necesara o atentie deosebita acordata calitatii lor.

Datorita cresterii utilizarii produselor software in diverse domenii, exista o nevoie tot mai mare de persoane care sa se ocupe de testarea lor si de asigurarea calitatii. Astfel, job-urile de QA pot fi gasite in aproape orice domeniu, de la jocuri video la aplicatii mobile si site-uri web.

In plus, tehnologia evolueaza rapid, ceea ce inseamna ca persoanele care lucreaza in domeniul QA trebuie sa fie la curent cu cele mai noi metode si instrumente de testare si sa fie dispuse sa invete continuu. Acest lucru poate face ca acest tip de job sa fie interesant si provocator pentru cei care il aleg ca cariera.

In concluzie, job-urile de QA sunt un domeniu care va avea o cerere tot mai mare in viitor, datorita cresterii utilizarii produselor software si a nevoii de a asigura calitatea acestora. Acestea pot fi gasite in diverse domenii si pot fi interesante si provocatoare pentru cei care isi doresc sa lucreze in domeniul tehnologiei.

Radu Popescu

https://RaduPopescu.ro

Fondatorul comunitatii VlogDeIT. IT-ist generalist pasionat de zona de marketing/business. Ajut tinerii sa inteleaga domeniul IT din Romania si sa se angajeze mai usor.

Related post