Stackoverflow: Python a crescut

O analiza a sitului stackoverflow (site folosit de o multime de programatori pentru a rezolva diverse buguri intalnite la munca) arata ca limbajul Python este intr-o continua crestere.

In Iunie tagul #python a fost cel mai vizitat dintre toate si devine tot mai popular in tari precum SUA sau UK. Si in tarile BRIC Python a avut o crestere spectaculoasa dar totusi ramane pe locul 2-3 dupa JS, Java si PHP.

Acest lucru nu inseamna neaparat ca Python devine cel mai folosit limbaj de programare ci doar ca lumea e foarte interesata de el si apar foarte multe discutii si intrebari in jurul lui.

In general Python este foarte util cand vine vorba de proiecte ce implica inteligenta artificiala, machine learning, testare atomata si construirea unor MVP-uri.

Daca esti si tu interesat de Python,mai jos vei gasi niste resurse utile unde poti sa experiemntezi sau sa invetii Python si niste linkuri spre jobururi pentru cei cu experienta.

Radu Popescu

https://RaduPopescu.ro

Fondatorul comunitatii VlogDeIT. IT-ist generalist pasionat de zona de marketing/business. Ajut tinerii sa inteleaga domeniul IT din Romania si sa se angajeze mai usor.

Related post

1 Comment

  • Cred că această creștere, în parte, se datorează și interesului crescut din ultima vreme pentru Artificial Intelligence and Machine Learning. Python are multe module pentru aceste două domenii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *