Top 3 tastaturi pentru programare

In ultimii ani, piata perifericelor a dezvoltat o nisa extrem de profitabila pentru producatori, si anume pe cea de Gaming.  Au aparut astfel mouse-uri de gaming, tastaturi de gaming, casti de gaming, scaune de gaming etc. Chiar si birouri de gaming!

Difera mult fata de cele normale? 

De cele mai multe ori, nu chiar, insa acele mici detalii pot face diferenta pe termen lung! Pe langa aspectul futurist desprins din filme ca STAR WARS (ma refer la seria ROG de la ASUS sau LEGION de la Lenovo) insotit de cele mai multe ori de led-uri si lumini, acestea au un cuvant cheie: ERGONOMIE! 

Si cand vorbim despre ergonomie, aici nu ne mai limitam doar la zona de gaming. Fie ca suntem gameri, birocrati, corporatisti sau programatori, daca petrecem destul de mult timp in fata unui computer, e indicat sa tinem cont de factorul  ergonomie atunci cand ne alegem mobilierul si perifericele.  

Ce este de fapt acest concept de ergonomie? 

Spunem despre un produs ca este ergonomic atunci cand nu favorizeaza dezvoltarea unor probleme medicale pe termen lung, asadar care ne impiedica sa stam intr-o pozitie incomoda si pe viitor sa dezvoltam dureri de spate, cifoza, etc. 

Exista tastaturi  pentru programare? 

Nu exista o astfel de nisa momentan, dar, asa cum tot mai multi oameni aleg sa foloseasca  scaune de gaming desi nu sunt gameri neaparat, deoarece au numeroase posibilitati de reglare/ajustare, suport lombar etc.  acelasi lucru se aplica si in cazul perifericelor, iar atuurile unei   tastaturi pentru programare ar trebui sa fie ergonomia, evident, dar si productivitatea.  

Lucruri de care sa tinem cont cand alegem o tastatura pentru programare: 

In primul rand, sa fie ergonomica. Sa ne fereasca pe viitor de probleme precum sindromul tunelului carpian (as recomanda sa aiba si un pad pentru podul palmei sau sa folosesti un deskmat).

In ceea ce priveste productivitatea, o tastatura iluminata ajuta foarte mult daca lucrati seara sau noaptea.

Nu in ultimul rand, o tastatura mecanica, dupa ce va obisnuiti cu felul in care se apasa acele taste, v-ar ajuta sa tastati mai rapid si astfel sa reduca timpul in care realizati un task. Aici insa depinde si de gusturile ficaruia dintre voi, deoarece tastele se simt un pic diferit si  nu toti agreeaza sunetele generate de apasarea tastelor (cele mai silentioase sunt exagerat de scumpe). 

 Top 3 tastaturi pentru programare:

Am facut un top 3 personal, insa fiecare tastatura e cea mai buna alegere (in opinia mea) in functie de anumite criterii:

  1. T-Dagger battleship – Cea mai buna alegere “de buget “.  Daca nu vrei sa dai prea multi bani pe o tastatura, insa vrei una care sa indeplineasca toate criteriile de mai sus, aceasta e cea mai potrivita.
  2. Keychron C1 Hotswap RGB – Daca esti adeptul tastaturilor mecanice si cauti ceva bun, cu iluminare, nu ar strica sa arunci un ochi la aceasta tastatura.
  3. Microsoft for business – Daca nu lucrezi seara , pe intuneric si nu esti fanul tastaturilor iluminate , aceasta tastatura ar putea fi o solutie pentru tine .

Roberto Caluian

Related post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *