123 Aha (001) – Pluginul Colorzilla

Azi in primul episod oficial de 123 Aha iti arat ce plugin de Chrome folosesc pentru a copia culori din website-urile pe care le vizitez. Pluginul Colorzilla imi face zilele mai usoare ajutandu-ma sa aflu ce culori sunt folosite intr-un website fara sa ma uit in codul sursa sau fara sa fac un print screen si sa il aduc in Photoshop pentru a folosi Eyedropper tool. Pluginul utilizeaza doar 37 de kb de memorie in Chrome ceea ce il face aproape invizibil.

Colorzilla stie sa afiseze culoarea in format RGB, HSL sau Hexazecimal asa cum e folosita in majoritatea timpului in CSS. Putem sa folosim acest tool si pentru conversii de culoare, iar din setari putem activa optiunea de auto-copy selected color.

Optiunea Color History ne ajuta sa creem palete de culoare pentru proiectele noastre selectand pana la 66 de culori diferite. Pe langa aceasta functionalitate te poti bucura si de un CSS Gradient Generator online.

Pluginul Colorzilla este disponibil si pentru Firefox. Linkurile de download le gasiti aici.

Radu Popescu

https://RaduPopescu.ro

Fondatorul comunitatii VlogDeIT. IT-ist generalist pasionat de zona de marketing/business. Ajut tinerii sa inteleaga domeniul IT din Romania si sa se angajeze mai usor.

Related post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *