Cum să îți faci o pagină de GitHub personalizată

Dacă ești student la informatică sau pur și simplu ești pasionat de domeniul IT, probabil ai auzit deja de GitHub. Dacă lucrezi în domeniu sau ai făcut proiecte personale, sunt convins că l-ai și folosit. Pentru cei care nu știu despre ce este vorba totuși, GitHub este o platformă de hosting pentru dezvoltare și versionare software, care se bazează pe Git și pe care cu siguranță o vei folosi dacă alegi să urmezi o carieră în domeniul programării.

Vrei sa inveti GIT? Foloseste acest curs in limba Romana.

Deorece în perioada în care trăim este foarte important să știi să te vinzi, să ai o pagină de GitHub atrăgătoare și originală ca programator va fi întotdeauna un plus. Orice companie îți va cere profilul de GitHub când aplici la un job, așa că poți folosi această oportunitate pentru a face o primă impresie de cinci stele.

Un exemplu de pagină de GitHub personalizată.

GitHub, în mod implicit, afișează pe pagina profilului tău câteva informații legate de activitatea ta, precum repository-urile și commit-urile realizate recent și cât de multe contribuții ai adus în fiecare zi din an. De asemenea, GitHub îți dă posibilitatea de a evidenția câteva repository-uri. Pentru a primi acces la funcționalitățile extra, trebuie în primul rând să îți creezi un repository nou, al cărui nume să fie exact username-ul tău. Trebuie să inițializezi repository-ul cu un fișier README. Acest fișier va fi afișat pe pagina profilului și îl poți personaliza după bunul plac. După cum se poate vedea și în prima captură de ecran, eu mi-am împărțit conținutul în câteva secțiuni, cum ar fi: “Despre mine”, “Unde mă puteți găsi?” și “Statistici”. De asemenea, am adăugat și carduri cu repository-urile mele, pe care le-am organizat pe categorii.

Întrucât eu aveam deja creat acest repository, în captura de ecran apare un mesaj roșu de eroare.

Pentru a adăuga link-uri către profilurile personale de social media, trebuie să descarci imagini cu logo-urile necesare și să le introduci în fișierul README scriind cod HTML. În jurul imaginii vei avea link-ul către adresa web a profilului de social media.

Așa arată codul pentru adăugarea unui link spre un profil personal de social media.

Pentru a adăuga statistici legate de activitatea ta pe GitHub, va trebui să folosești GitHub Readme Stats, care poate fi găsit aici. Pe pagina repository-ului poți citi documentația, care îți oferă toate detaliile necesare utilizării și personalizării funcționalităților oferite.

Așa arată codul pentru adăugarea statisticilor referitoare la activitatea personală pe GitHub.

GitHub Readme Stats oferă și posibilitatea de a adăuga carduri pentru repository-uri, lucru foarte util deoarece îți poți organiza repository-urile pe categorii și poți evidenția cât de multe dorești. În mod implicit, GitHub permite evidențierea a maximum șase repository-uri pe pagina principală a profilului.

Așa arată codul pentru adăugarea unui card pentru repository.

Sper să îți fie de folos aceste informații și nu uita niciodată că detaliile sunt cele care fac diferența.

Related post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *