Evolutia canalului “Vlog de IT” dupa 7 luni

In data de 13 decembrie 2016 am postat primul video pe acest canal cu 0 subscribers. In data de 8 Aprilie am postat primele statistici ale canalului si nu eram foarte fericit cu evolutia lui (33 de subscribers, 2000 de vizualizari si 0.33$ din reclame).

Azi, dupa inca 4 luni lucrurile stau altfel. Am 810 subscribers acum, 24.600 de vizualizari si 6.43$ in venituri din reclame. Cum am reusit sa ajung aici? A fost destul de simplu ca plan, am postat regulat (in medie 1.8 videos pe saptamana), am promovat fiecare video pe conturile mele de social media, am avut o promovare platita in valoare de 5$ pe canalul “Tutoriale Gratuite” (care mi-a adus doar 30-40 de subscriberi noi) si am interactionat foarte mult cu subscriberii. Cred ca am raspuns in proportie de 95% la mailuri si comentarii.

Un moment dezamagitor a fost la inceputul lunii mai cand Youtube a setat o limita minima de 10.000 de vizualizari pe un canal pentru a avea reclamele active. Eu aveam atunci vreo 5.000. Am inceput sa dau share la videos, sa rog lumea sa se uite si incet-incet la finalul lunii am atins pragul de 10.000 de views.

In 17 iulie am atins pragul de 500 subscribers si am decis sa fac primul meu Live Stream. Am adunat in “minutul de aur” 41 de oameni care erau pe live in acelasi timp. Dupa exact o saptamana acel video a adunat 404 views si eu am crescut cu 50% in doar 7 zile.

Va multumesc pentru sustinere si pentru ca va uitati la clipurile mele. Sper sa va fie de folos.

Radu Popescu

https://RaduPopescu.ro

Fondatorul comunitatii VlogDeIT. IT-ist generalist pasionat de zona de marketing/business. Ajut tinerii sa inteleaga domeniul IT din Romania si sa se angajeze mai usor.

Related post

2 Comments

  • Cred ca perseverenta este cheia. Succes in continuare si nu renunta, chiar daca probabil cifrele uneori nu sunt satisfacatoare. La momentul acestui comentariu canalul are 2.1K Subscriberi

  • Asa este. Mersi pentru comment 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *