Unde gasim font-uri gratuite?

In majoritatea proiectelor web designerii folosesc font-uri custom, fara sa se mai bazeze pe celebrele Arial, Times New Roman sau Verdana. Partea de typography a devenit un pilon principal in design-ul web modern. Mai jos am facut o scurta lista cu resurse gratuite.

1001freefonts.com

Contrar numelul, acest website ofera peste 10.000 de fonturi diferite pe care le poti downloada si folosi in proiectele tale. Pentru suma de $19.95 poti sa downloadezi toate aceste fonturi – varianta free e sa downloadezi fiecare font separat (pana la urma nu prea ai ce face cu 10.000 de fonturi).

dafont.com

Acest website contine peste 33.000 de font-uri precum si diferite tool-uri cu care poti edita sau face management fisierelor.

fontsquirrel.com

Situl ofera font-uri gratuite dar si unele premium (platite). In plus ofera si un tool prin care poti genera fisierul CSS necesar includerii acestor fonturi in proiecte web + font convertor.

 

Radu Popescu

https://RaduPopescu.ro

Fondatorul comunitatii VlogDeIT. IT-ist generalist pasionat de zona de marketing/business. Ajut tinerii sa inteleaga domeniul IT din Romania si sa se angajeze mai usor.

Related post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *